Heyyy psssst… Hout kopen???

(Bouwvakkers)Humor gezocht met commerciële skills

Praat jij veel, en laat je geen moment onbenut om mensen van een advies te voorzien? Maak er dan gewoon je werk van! Wij zijn op zoek naar iemand met een gezonde dosis (bouwvakkers)humor, om onze klanten te adviseren op het gebied van hout-,plaat- en interieur en afbouwmaterialen en het gesprek af te sluiten met een passende deal. 


Wat ga je doen

Na een uitgebreid inwerktraject beschik je over de juiste tools, om de topverkoper van de afdeling te worden. Je staat dagelijks telefonisch in contact met onze klanten, de ene keer om een bestelling te maken maar je bent ook de vraagbaak voor de meest uitlopende materiaal gerelateerde vraagstukken.

Wat het werk zo leuk maakt? Het grootste deel van jouw klanten zijn vaste klanten, waarbij er naast het verkooppraatje ook ruimte is voor social talk en een goeie grap.
Je voorziet de accountmanagers van de juiste informatie, zodat zij nog beter voorbereid op pad kunnen gaan.
Je werkt nauw samen met de andere afdelingen zoals logistiek, productmanagement, marketing en inkoop.

Meet the team:

Het team bestaat uit een mix van “jong en ambitieus” en “zeer ervaren rotten in het vak”.
Zo ook Rick, 23 jaar en raakt niet uitgesproken over voetbal, Ellen werkt al 32 jaar bij RET en organiseert de leukste uitjes. Aan het roer staat Dimitri die elke avond in de sportschool te vinden is.

Wie ben jij?
Je bent commercieel ingesteld, je creëert en pakt kansen;

Je denkt mee over het optimaliseren van de processen zodat we de klant nog beter van dienst kunnen zijn;
je hebt MBO-4 denkniveau;
Relevante werkervaring binnen de houthandel en/of bouwmaterialenhandel is mooi, heb je die niet? Dan de drive om dit snel eigen te maken
Goede communicatieve vaardigheden.

Over RET Bouwproducten

RET Bouwproducten is Nederlands grootste groothandel van plaatmateriaal en (af)bouwproducten. Kortom, RET is geen onbekende in de professionele bouwsector. Onze directe klantgroepen – de hout- & bouwmaterialenhandel, industriële bouwers en interieurbouwers – bieden wij met 7 productgroepen een breed assortiment aan.

Ons kantoor bevindt zich in Utrecht en is goed bereikbaar met OV (NS Station op 5 minuten loopafstand) en auto. De sfeer is informeel, direct en erg gezellig!

Wat krijg je ervoor terug?

Een salaris conform de cao voor de houthandel functiegroep 6, 7 of 8 passend bij jouw ervaring;
Kom je fulltime werken dan heb jij 30 vrije dagen;
Reiskostenvergoeding op basis van je reisafstand;
Online trainingsplatform waar je niet op uitgeleerd raakt;

Leuke activiteiten (natuurlijk helemaal vrijwillig) en iedere week vers fruit
Korting op al onze producten.


Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling bij ons hoog in het vaandel. RET Bouwproducten is onderdeel van TABS Holland, wat jouw mogelijkheden groot maakt. Bovendien is er na een week hard werken met je collega’s ruimte om stoom af te blazen tijdens de vrijdagmiddagborrel.